tisdag 8 december 2009

DAG 2 (342) JULFEST!

Åh vilken morgon!


Emils dagis hade julfest i morse, klockan 07:30 och jag skulle vakna 04:30 för att hinna stryka kläder, dusch, packa skolväskan och fixa morgonmål... Jo, det gick inte alls. Vi vaknade 06:50 och fick ju såklart världens panik. Upp med alla (tack å lov var Emil vaken redan!) A sprang ut med hunden, jag klädde en ilsken sömndrucken 2-åring, Emil å A for efter bilen, jag tog en extremt snabb dusch och klädde mej som hastigast. Sen bar det av till dagiset i full fart.

Väl framme tog det (minst) 10 minuter innan alla barn var samlade och julfesten började. Julfesten var lite annorlunda i år, det var bara de minsta barnen som deltog och julfesten gick ut på att barnen i tur ordning följde efter en ängel (utklädd dagistjej/personal) genom en spiral (som var gjord av granris på golvet i salen) och så fick barnen tända ett ljus som lades på spiralens yttre kant. I bakgrunden spelades Gregoriansk "kloster" musik. Det var stämningsfullt och fint, men barnen var kanske lite för unga för att uppskatta en sådan tillställning. På ett sätt hade det varit roligare om de hade sjungit en julsång och spelat några instrument och haft fast allsång med rörelser eller så.



Efteråt blev det glögg och pepparkakor som barnen hade bakat dagen innan. Jag avstod från både glöggen och pepparkakorna. (Måste ju tänka på allt VIKTigt ;) )
Emil delade ut julklappar åt dagistanterna (dynvar där det stod på finska "Vackra drömmar, NAMN :)" )
När A och jag skulle fara blev Emil riktigt ledsen :( Hoppas han blev gladare sen :)

Blev ingen skola för mej idag, orkade helt enkelt inte och hade världens huvudvärk efter julfesten :( Blir att fara hem och försöka läsa på tenten.

Vägde mej idag, vågen visade på 101,4KG! Så MINUS 0,4KG på en dag :) YAY!!!

MATEN IDAG:


Morgonmål: 2 skivor rågbröd, med sallad, skinka och en liten skiva brieost, 2dl apelsinjuice.


Lunch: tonfiskröra (tonfisk, naturell joghurt och kryddor), avocado och vatten.
Middag: uteblev på grund av trötthet...
Mellanmål: päron och några minikokosbollar från dagisgodiset :( Fyyy mej.
Motion: promenad

Inga kommentarer: