tisdag 19 januari 2010

DAG 44(384)- EXAMENSFEST!!!

Jiiihaaa!!!

Ä N T L I G E N ! ! ! har A blivit klar från skolan!!! Det tog honom bara nästan 10 år (inräknat en period i civiltjänsten och en pappaledighet). NU ÄR HAN KLAR!!! JAAA!!! :)

Sov till klockan 10 idag, sedan tog jag en date med Jillian (har blivit som ett måste på morgonen, måste bara få träffa Jillian en stund för att komma i gång ;)
Sen brunch, toast och hönsstrimlor, avocado och fetaost. NAM NAM NAM!!! Diskade lite mer (vill ha diskmaskin nu!!!)

SENARE:
Åkte efter Emil, han fick byta om till finkläder på dagis och så iväg mot A:s skola. Vi hann precis parkera bilen, springa över snöbeklädda gräsmattor i små petita högklackade skor, trippa genom korridorer (jävlar va mycket nördar som stirrade på en där man kom trippande i skinnyjeans, mascara och högklackat :D ) och prata med några dekaner och rektorer innan vi kom fram. Det skulle börja 16:00, men det började några minuter efter att vi kom in, vilket passade oss precis :)
Seremonin var tyvärr en utdragen, tråkig tillställning. Mer än 200 klara diplomingenjörer, arkitekter, filosofer etc som skulle få sina diplom, betyg och utmärkelser. Tal som följdes av tal och mera tal och ännu mera tal. En rolig orkester som spelade falskt kom inmarscherande i början av tillställningen. Helt roligt, men aningens högljutt. Där var en massa barn, de flesta under 1 år gamla, så dom blev riktigt skraja av musiken.
Emil orkade tack å lov sitta stilla under så gott som hela seremonin!!! En gång fick vi ta en bensträckare, men det var mer på mitt initiativ än på hans. Han tyckte nog det var rätt så spännande med alla människor i mörka kostymer och konstig musik :D

Efter examensfesten handlade vi lite läsk och choklad på Alepa :D Sedan tog vi en runda via Musta Pörssi för att kolla diskmaskiner, jag har gett A ett ultimatum, det är ny diskmaskin, eller jag :D Äntligen gick han med på att köpa en NU :) *nöjd fru* Eller okej, i alla fall kolla på en och kolla ordentligt...
Den som vi skulle köpa verkade så bra-först. Sedan visade det sig att den var gjord av plast-helt igenom. Inte så bra kanske med tanke på att vi som fattiga studerande (eller fattiga före detta studerande-en av oss) inte vill köpa ny diskmaskin varje år. Alltså fick vi se på en ny modell. Följande som var gjord i metall kostade 100€ mera, men den lär ha många fler år av användning framför sig, bra det. Kanske man hellre betalar 100€ mera nu, å inte 400-1000€ varje gång man skall byta en diskmaskin.
Men, vet ni vad?
VI KÖPTE EN DISKMASKIN TILL SLUT!!! Äntligen!!! Vi köpte faktiskt en!!! :)VI ÄR EN DISKMASKIN rikare och många hundra euro fattigare :D
Nästa vecka skall vi få hem underverket!!! :) *längtar*

Sen kollade vi på regnskydd till barnvagnar. Behöver en till trehjulingen vi har. Ville egentligen ha en med kossor på, men det fanns inte. Så vi köpte en svart som passade till just den modellens kärra vi har. Sen kollade vi på lite nya bilbarnstolar. Emil måste snart vändas med huvudet i färdriktningen och man vill ju inte ha en som är helt kass. Men det kostar åtminstone 265€, så vi får se :)

Igår började vi se på "Beverly Hills Chihuahua", men vi hann inte se den till slut innan Emil fick hepul och ville sova. Så vi ska se resten nu. Å herre min jee va den är kul!!! Rekommenderas åt hundälskare :) Å åt alla andra som vill se en hjärtekrossar film :)

A köpte vitlöksburgare från Hesburger, jag smakare 2-3 tuggor, sen orkade jag inte mer. Ska nog ta en tallrik gröt eller flingor. Är inte så hungrig nu :)
Kram på er!

PS. Skall fixa en examensfest åt A senare :) DS.

Inga kommentarer: