måndag 19 juli 2010

HELENA TESTAR...



Som ni kanske minns så skulle jag testa ett par strumpor under Midnight Run. Det gjorde jag...

Strumporna är ett par svarta, lite silkiga sportstrumpor, inhemska (finska) och av märket Sidoste Radical Sport Foot Fit. Enligt lappen på paketet skulle de vara miljövänliga, så det är ju positivt.

Det fanns ingen skillnad på vänster och höger strumpa, vilket gjorde att passformen var något lös. Jag har smala fötter och de flesta strumpor sitter löst, men sportstrumpor med olika passform på vänster och höger fot brukar sitta tight och bra.

Materialet var 85% Propen, 13% Polyamid och 2% Lycra, väääldigt silkiga och glidiga. Strumporna var sköna och lätta att ha på fötterna till en början, men efter 2km började fötterna halka omkring i skorna och strumporna korvade sig, vilket gjorde att man fick blåsor och skavsår på fötterna. Dessutom saknade strumporna ett tjockare lager runt hälen och vid tårna, något som är mycket viktigt för strumpor som används under löpning.

Utseende mässigt var strumporna helt bas snygga. Svarta utan några som helst krusiduller eller märken på. Priset var riktigt bra, 3,95€ kostade dom.

Jag kommer inte att använda dem något mer, i alla fall inte i löparsammanhang. Som vardagsstrumpor i situationer som inte kräver att man ska springa eller gå långa sträckor är strumporna riktigt billiga och bra. Men som löparstrumpor för lopp som är längre än 5km skulle jag inte rekommendera att använda Sidostes strumpor.

Postivt: miljövänliga, billiga och rätt sköna som vardagsstrumpor

Negativt: ingen ordentlig passform, ingen skild höger och vänster strumpa, alltför glidiga/silkiga, tunna hälar och tår-> skavsår!

BETYG: 1,5/5

Inga kommentarer: