tisdag 20 juli 2010

HELENA TESTAR...

SOC dricksarmband...


SOC har lanserat ett ganska häftigt armband där det finns plats för en liten vattenflaska och en iPod och en liten telefon. Vattenflaskan som följer med är väldigt liten, rymmer ca 2dl vätska, så inte så mycket om man ska ha med vatten/dricka på ett längre träningspass.
Flaskan hålls bra på plats under hela löpningen och väger nästan ingenting. iPoden får bra plats i fickan och är relativt lätt att styra eftersom tyget på iPod fickan är genomskinligt. Längs remmen som går runt armen finns ett fack med dragkedja (längst bort från vattenflaskan) där man kan ha telefonen och lite pengar, eventuellt energi-gel eller enstaka nycklar kan få plats (ex. gymskåpets nyckel).

Positivt: är att armbandet är lätt att ha med sig och sitter bra runt armen (överarmen om man har smal arm och under armbågen om man har lite större arm) under hela träningen. Vattenflaskan sitter bra och stör inte träningen, den är lätt att ta från behållaren och lägga tillbaka också under hårdare fart. iPoden sitter stadigt och bra och det finns ett bra fack för pengar och telefon. Vattenflaskan stör inte prestationen lika mycket som en stor vattenflaska som skumpar vid korsryggen.

Negativt: om man har en större arm så går inte armbandet fast, men kan kan ha det under armbågen också. Det finns inte plats för en hel nyckelknippa, enstaka små nyckar (t.ex hemnyckeln eller skåpnyckeln på gymmet) får nog plats. Dock ska man tänka på att nyckeln kan repa telefonen! Vattenflaskan är väldigt liten och måste fyllas på vid vattenkontroller under längre lopp, vilket tar mer tid än att grabba tag i ett glas och springa vidare. Eventuellt kan man ha energidricka i flaskan och dricka vatten vid vattenkontrollerna.

BETYG: 4/5

Inga kommentarer: