torsdag 22 juli 2010

SMÅ TIPS PÅ VÄGEN...

Vi får hem KuntoPlus tidningen en gång i månaden. Där finns allt från goda recept till nya produkter inom träning och självklart en hel del intressant artiklar om hur man stärker sin kropp både utanpå och inuti.

TIPS:

Att mjölk är väldigt nyttigt och innehåller rätt mängd kolhydrater, proteiner och fett i förhållande till varandra är kanske ingen större nyhet. Men i nummer 6/2010 av KuntoPlus står det att: "för att behålla muskelmassan under viktnedgång, är det bra att dricka ett glas fettfri mjölk efter varje träning. I en undersökning fick en grupp kvinnor dricka energidrickor efter en träning, medan en annan grupp kvinnor fick dricka ett glas mjölk efter en träning. Efter 12 veckor var mjölkdrickarnas muskler större, skelettet starkare och de hade tappat mycket mera fett från kroppen än energidrickarna." Mjölk är gott och nyttigt och mycket billigare än att köpa en massa energidrickor :)
(Bild tagen från Google)


I KuntoPlus 6/2010 fanns också följande tips:
"Rabarber är en fräsch delikatess som innehåller endast 25kcal per 100g. På grund av att rabarber är kalorisnålt passar det bra som mellanmål åt personer som vill gå ner i vikt.
(Bild tagen från Google)


I KuntoPlus 11/2010 fanns följande tips:
"Raska promenader håller blodproppar borta. Enligt undersökningar har kvinnor som promenerar raskt 2 timmar i veckan 37% mindre risk att drabbas av blodproppar. Kvinnor som promenerar i medelfart (inte raskt men inte långsamt) har 30% mindre risk att drabbas av blodproppar än de som inte promenerar alls. Med raskpromenad menades promenadfart som innebar att man kunde prata men inte sjunga."

Finns inte mycket annat att tillägga än att ut på promenad med er och kom ihåg att dricka mjölk! :)

(Gammal bild på mej och hunden när vi var ute på promenad)

Inga kommentarer: