fredag 23 juli 2010

HELENA TESTAR...

Den här grejen har absolut inget att göra med viktnedgång eller träning. Eller jo, med träning, pott-träning för att vara exakt.

Vi hade en vanlig Babybjörn potta, en såndär modell som ser lite ut som en länstol, ryggstöd och armstöd. En blå potta hade vi. Tyvärr gillade Emil inte den pottan och vägrade sitta på den när det var dags. Vi köpte en wc-ring och en billig skit-potta, men tydligen så var det någonting skrämmande med just dom pottorna vi hade, för när det blev wc-dags så var det en väldigt skrikig och gnällig liten skit som skulle sitta stilla och göra sitt.
Efter många ilskna protester och en hel del övervägande så kom vi fram till att en ny potta av den modellen som Herr E önskade var på sin plats. Alltså fick vi åka till Lastentarvikeliike och kolla på nya pottor. Precis innan stängningsdags så kom vi inrusande och sprang direkt mot hyllorna med pottor. Alltså, jag trodde att det fanns typ 2 olika modeller av pottor. Döm min förvåning när jag kommer in med svetten lackande i pannan och ser att det finns de där samma pottorna som Emil ratade tidigare plus ungefär 10 andra modeller i minst lika många olika färger. Liksom, jätte kul. Vi har, vadå noll euro på kontot typ och 2 minuter tid innan stängningsdags och ska övertala en pott-hatande snart 3 åring att snabbt välja en rolig modell som han kan tänka sig att använda... Yay!


Efter mycket övertalning, lite hot och några mutor valde Emil till slut en ganska rolig potta av märket CAM POTTA DUDU.


Pottan är rolig och ser ut som en isbjörnshund, finns i fägerna röd-vit och svart-vit. Vi har en svart-vit. Pottan har ett litet ryggstöd och ett litet handtag där barnet kan hålla i sig medan han/hon gör sitt. Sittdelen (den färgade pottdelen) går att ta loss med en enkel knyck och gör pottan lätt att tömma och tvätta. Samtidigt kan man göra pottan större (om barnet är större och inte ryms på den lilla sittdelen) genom att helt enkelt inte sätta tillbaka den färgade sittdelen. Hundens huvud går också att ta bort, dvs pottan blir en enkel, vit potta för större barn som inte behöver handtaget under pott-sessionen. Eller om barnet har såpass långa ben att knäna tar i huvudet på hunden och handtaget skaver i låren.


Positivt: lätt att tömma och använda. Rolig (tydligen, Emil har sprungit på pottan idag hela dagen och gjort allt i den. Duktiga unge!) Bra med handtag för mindre barn (det går att snurra å logon också så barnet hålls underhållet under pott-sessionen). Hundens glada ansikte gör att varje pott-besök blir en glad tillställning. Pottan är stadig och vippar inte omkull när barnet sitter och gör sitt.


Negativt: hade varit kul med lite andra färger, t.ex gult, grönt och blått. Svart och rött känns lite för allvarligt för barn som ska lära sig att sitta på pottan. Ryggstödet är såpass litet att pottan inte lämpar sig för barn som inte kan sitta själva utan ryggstöd, dvs. inte för barn under 1 år. Pottan lämpar sig inte som extra potta på eventuella övernattningar, den är såpass stor att den är svår att packa med. Barnet har lite svårt att själv komma på och från pottan i och med att där är ett huvud med handtag i vägen. Emil var själv en sväng och kissade utan vuxenhjälp och det hade kommit kiss på golvet brevid.


Betyg: 5-/5 Hade fått 5 eller 5+ om ryggstödet hade varit högre och bredare samt om det hade funnits andra färgalternativ på pottan.

Inga kommentarer: